ayakta duran adamlar
farkındalık
hindistan
kitap
seyahat
shantaram
standing babas
Ayakta Duran Adamlar - Standing Babas
Hindistan eminim ki sizlerin de ilgisini oldukça çekiyordur. Dünyanın birçok kısmını gezip görmüş olsak da kültürümüzden yaşayışımızdan uzak diyarlar her zaman daha çok ilgimizi çeker ve merak ederiz. En azından benim için bu hep böyle oldu. Mesela Mısır ve Uzakdoğu seyahatlerimizi Avrupa ülkelerinden hep ayrı tuttum çünkü Avrupa'da farklı bir şey göremedim. Bilmem bu konuda siz ne düşünürsünüz?
E peki bu Ayakta Duran Adamlar nereden çıktı şimdi diye soranlarınız için şu an okuduğum kitabı işaret etmeliyim; Shantaram. Henüz gitmediğim Hindistan'a dair öyle detaylı bilgiler içeren bir kitap ki elbette yorumlarımı daha sonra yazacağım ancak içerisinde ilgimi çeken noktalar oldukça sizlerle paylaşmak istedim.
Kitapta şöyle diyor: "Ayakta Duran Adamlar hayatlarının geri kalanında bir daha asla oturmamaya yemin etmiş adamlardı. Gece gündüz sürekli ayakta dururlardı. Yemek yerken ve hatta tuvaletlerini yaparken bile ayaktaydılar. Uyurken kendilerini koşum takımlarıyla bağlar ve vücut ağırlıklarını bacaklarına yüklerlerdi. Böylece bilinçsizken bile yıkılmazlardı."
Anlatımına devam eden yazar ayakta durmaya başlandığında ilk 5-10 yıl içinde ayakların devasa hale geldiğinden, mor varislerle kaplandığından sonraki yıllarda ise bu kez incelmeye başladığından bahsediyor. En son safhada ise incecik bir deri ve iflas etmiş damarların kapladığı bir kemik haline geldiğini söylüyor.
Bu insanlar içerisinde Hindistan halkının her kesiminden insanlar varmış. Kimi bir mafya mensubu, kimi hırsız kimi inancı için bunu yaptığını söylüyor bazıları da bunun ölüme ve bir sonraki seviyeye hazırlık olduğunu söylüyormuş. Her biri işledikleri günahların kefaretini ödemek için ayakta durma yemini ediyorlarmış. Tahmin edersiniz ki yıllar yıllar boyunca ayakta durmak anlatımı imkansız acılara sebep oluyordur.
Ayakta duran Adamlar işte bu saydığım nedenlerle anlatılmaya değer kişiler diye düşündüm ve paylaşmak istedim. Bu noktada çok gezen mi bilir yoksa çok okuyan mı sorusuna okuyan şıkkı için bir tik attık sanıyorum.
Hindistan'a gidecek olursanız ayakta Duran Adamlar (Standing Babas)'ı görmeden dönmeyin derim. Eh tabii Shantaram'ı okumadan da gitmeyin ;)
Ayakta Duran Adamlar'dan siz de benim kadar etkilendiniz mi? Düşüncelerinizi merakla bekliyorum.
Fotoğraflar alıntıdır: https://www.flickr.com/photos/docbudie/5233182235
http://picssr.com/photos/mytripsmypics/popular-interesting/page1252?nsid=41622708@N00
http://erozgen.blogspot.com.tr/2013/08/ayakta-duran-adamlar.html
Merhaba, insanın kendine yaptığı eziyetlerin başka bir boyutu olmuş bu ,boşuna demiyorlar kişinin kendine yaptığı iyilikleri de kötülükleri de başkası yapamazmış:) Güzel yazı olmuş
YanıtlaSilEvet çok acılı bir günah çıkarma ritüeli. Her inanışta varyasyonları var. Teşekkür ederim :)
Silne garip adetler var yaa resmen kendi kendine eziyet bu .ama zaten yabancisi oldugumuz bir kulturun adeti.allahtan bizde yok bu. gerci olsa da bizimkiler kaytarmak icin kendi kendilerine ayet falan bile yazardi.
YanıtlaSil:)) çok mümkün. Dediğin gibi ben de çok şaşırdım okuyunca.
Sililk defa duydum bu yöntemi ama bana çok garip geldi sürekli ayakta durmak eziyet resmen Allah akıl fikir versin diyorum :) güzel ve ilginç bir yazı olmuş.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Amaç da o zaten acı çekerek günahlarından arındıklarına inanıyorlar.
SilCanım harikasın. Paylaşımın için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilSayende kocaman bir grupla okuyoruz asıl ben teşekkür ederim :)
SilNe kadar çok batıl inançları var gerçi hangi ülkede yok ki:))) şimdi adını hatırlayamadığım bir film izlemiştim çok da güzeldi.Hindistan da Gandi öncesi yıllardan küçük kız ya da yetişkin kadınların yaşlı erkeklerle evlenmesi kocaları ölünce dular adası gibi bir yerde yaşamaya zorunlu tutulmalarını konu almıştı o filmi izlerken de pek çok şeye şaşırmıştım:))
YanıtlaSilteşekkürler ,yaptıkları saçma ve üzücü de olsa sayen de bir farklı yaşam şeklini öğrenmiş oldum sevgiler.
İnançlar çok çeşitli olunca farklı uygulamaları da oluyor. Hindistan da çok farklı inanışlar barındırdığından sonuç işte böyle oluyor. Ben teşekkür ederim. Sevgiler..
Sil